Elektrosmog

Elektrosmog

V današnjem času smo obdani z električnimi in elektromagnetnimi polji, kot so televizija, radio, radar, računalniki, mobilni telefoni, ojačevalci wi-fi … Nekatera od teh škodljivih polj lahko vplivajo na naše lastno telesno elektromagnetno polje in s tem spravijo celice v stresno reakcijo. K sreči lahko naš organizem do določene meje takšne vplive kompenzira, predvsem podnevi v dejavni fazi. Ponoči bi se morale telesne celice regenerirati, a kako naj to storijo, če so izpostavljene motilnemu elektromagnetnemu polju? Zato je obremenitev z elektrosmogom na ležišču še toliko bolj problematična. Obremenitve s sevanjem pa ne obstajajo šele od uvedbe računalnikov v naše delo in življenje. Že tisočletja so ljudje v vseh kulturnih krogih z bajalicami ali podobnimi instrumenti pregledovali zemljo in jo opredelili na pozitivne in negativne cone zemeljskega sevanja. Na pozitivnih, krepilnih in močnih mestih najdemo danes templje in stare cerkve (geomantija). Negativnih, zdravju škodljivih con so se izogibali (geopatija).

Hiše s spalnimi mesti so bile grajene na nevtralnem kraju, kjer ni bilo negativnih sevanj. Ta starodavna veda je večini današnjih arhitektov neznana. Zato imajo danes mnogi med nami ležišča prav na takšnih negativnih silnicah.

Geobiologi razlikujejo motilna sevanja od vodnih žil, prelomnice, mrežnega križa itd.

Mnoga opažanja govorijo, da lahko dolgoletna obremenitev z elektrosmogom in/ali geopatijo neugodno vpliva na telo in pospešuje razvoj kroničnih obolenj, kot so alergije, revma, obolenja živcev in rak.