Urgentna inkontinenca

Urgentna urinska inkontinenca

Urgentna urinska inkontinenca je nehoteno uhajanje urina, pred ali med katerim se pojavi nujna potreba po uriniranju, ki jo je težko zadržati. Ta potreba se lahko pojavi izjemno hitro. Urgentna urinska inkontinenca ima različne oblike in stopnje simptomov. Tako lahko na primer povzroča majhno, vendar pogosto uhajanje med posameznimi uriniranji ali pa izpraznitev celotnega mehurja.

Posamezniki bodo opazili povišano potrebo po uriniranju, kar pomeni, da bodo morali urinirati več kot običajnih 4 do 8-krat na dan. To lahko vključuje tudi enkratno ali večkratno uriniranje ponoči, znano tudi kot nikturija. V določenih primerih vam trening mehurja lahko pomaga manj pogosto urinirati. Trening mehurja vam lahko pomaga tudi preprečiti nočno uriniranje.

Urgentno urinsko inkontinenco lahko povzročajo številni dejavniki. Pojavi se lahko v primeru ovire pri izhodu iz mehurja, na primer zaradi povečane prostate ali zaprtja. Pojavi se lahko tudi zaradi infekcij urinarnega trakta ali preprosto zaradi prekomernega pitja vode. Ne glede na to, s katero vrsto urinske inkontinence se spopadate, morate najprej poskrbeti za ustrezno zdravniško diagnozo, da lahko poiščete ustrezno zdravljenje.