Krepitev mišic medeničnega dna s funkcionalno magnetno stimulacijo

Krepitev mišic medeničnega dna s funkcionalno magnetno stimulacijo

Iskra Medical Magneto Stym predstavlja učinkovito alternativno neinvazivno metodo za lajšanje in odpravljanja stresne, urgentne in mešane inkontinence s pomočjo t. i. FMS Funkcionalne Magnetne Stimulacije mišic medeničnega dna tako pri ženskah kot pri moških. Gre za ‘fitnes napravo’ za avtomatično izvajanje t. i. keglovih vaj, ki se v strokovnih krogih imenuje tudi konzervativna terapija lajšanja in odpravljanja inkontinence.

Terapija traja 20 min, pacient pa pri tem sedi popolnoma oblečen. Je zelo dostojna, neboleča in učinkovita terapija, ki ima tudi številne pozitivne ‘stranske’ učinke: poleg tega, da se učinkovito spopada z inkontinenco, se pri ženskah zmanjša ali popolnoma odpravi celulit, poveča se libido ter poveča se zmožnost doseganja orgazma. Pri moških pa se poveča zmožnost zadrževanja in rešuje težave z impotenco. Ker se zavedamo, da je inkontinenca zelo pereč problem želimo tudi pri nas to alternativno metodo narediti dosegljivo čim večjemu številu pacientov. Ker gre za krepitev mišic, kjer se z vsako terapijo mišice nekoliko okrepijo, in ker je priporočljivo izvesti terapijo 16 obiskov, je pri tem pomembna tudi oddaljenost posameznega centra od bolnikovega doma. Zakaj so mišice medeničnega dna pomembne za naše vsesplošno zdravje in počutje?

Nekateri menijo, da so mišice medeničnega dna temelj našega zdravja, saj držijo notranje organe pred gravitacijo. So kot nekakšen trampolin. Če ta trampolin izgubi svojo funkcijo, pride do pojava inkontinence, splošnega nezadovoljstva ter številnih drugih težav, ki so s tem povezane. Zanimivo je to, da v vzhodnih kulturah učijo izvajanja keglovih vaj že dečke in deklice, stare 10 let. Ker so poznani po številnih rojstvih, je to zanje normalna preventiva’, in res – ženske v večini primerov tudi po 10 porodih nimajo težav z uhajanjem urina.

clankstol1